Een goede skincare routine is essentieel als je een mooie en stralende huid wilt hebben op je trouwdagen. Het is geadviseerd hier tijdig mee te starten, omdat je wilt kijken welke behandelingen en producten het beste voor jouw huid werken. Hieronder mijn adviezen en tips.

Ochtend routine:

1. Reinig elke ochtend je huid met een milde facewash.
2. Hierna kun je eventueel een toner gebruiken om je huid te preppen, maar dit is niet noodzakelijk.
3. Je hebt verschillende serums die bijdragen aan het verbeteren van je huid, zo helpt niacinamide bij problemen zoals acne, rosacea, maar ook bij pigmentatie, droge huid en het behandelen van rimpels. Hyaluronzuur werkt vochtinbrengend zoals geen ander ingrediënt dat doet. Het verfrist ook de bovenste huidlagen, waardoor je huid er zachter, gladder en stralend gehydrateerd uitziet. Het vermindert direct de zichtbaarheid van fijne lijntjes en rimpels.
4. Hoe soepeler de huid onder je ogen is, hoe mooier de makeup zal zitten. Gebruik daarom een oogcreme voor het gebied rondom je ogen en breng dit zachtjes met je vingers aan, wrijf nooit de huid onder je ogen.
5. Breng hierna een gezichtscreme aan speciaal voor jouw huidtype, vochtinbrengend/hydraterend of juist een creme voor de vettige of gemengde huid. Dit zorgt voor een gladde basis voor de makeup.
6. Hierna doe je er goed aan om een goede SPF over je gezicht, oren en hals aan te brengen. Het is het beste om dit elke dag te doen, zodat je huid niet al te veel veroudert door UV schade.

Avond routine:

1. Verwijder elke avond voordat je gaat slapen je makeup met een tonic, makeup doekje of een facewash.
2. Je kunt 2 a 3 keer per week een een scrubmasker gebruiken om je huid extra te reinigen.
3. Ook nu kun je optioneel weer een toner gebruiken, maar dat is niet noodzakelijk.
4. Veel serums mag je ’s ochtends en ’s avonds aanbrengen, kies welke je het fijnst vindt werken voor je huid.
5. Breng nu weer je favoriete oogcreme aan.
6. En vervolgens een nachtcreme.

Extra

1. Gezichtsmaskers: met de focus op hydratatie, acne of hyperpygmentatie. Deze kun je 1 a 2 keer per week aanbrengen.
2. Gezichtsbehandelingen bij een huidtherapeut, dermatoloog of andere professional. Begin hier 6 maanden voor de bruiloft mee om te kijken hoe je huid reageert, en kijk dan tot wanneer voor de bruiloft je een behandeling kunt inplannen.
3. Genoeg water drinken zorgt ervoor dat je huid er rustiger uit gaat zien.
4. Voldoende nachtrust is het allerbelangrijkste voor je huid, haar en lichaam, dus focus daar tijdig op.